Το φαινόμενο του Sexting

08:00 - 13:00 ΠΟΕΔ

Μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετέχουν αυτές τις μέρες, με ενημερωτικές και συμβουλευτικές διαλέξεις Παγκύπρια, στη σειρά εκπαιδευτικών, βιωματικών εργαστηρίων, για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με θέμα «Το φαινόμενο του Sexting».

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για το θέμα της ανταλλαγής μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου (Sexting) και τις μεθόδους πρόληψης ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και εκφοβισμό.

Μέσα από τις δραστηριότητες οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φαινόμενο του sexting, να συζητήσουν για τη συναίνεση, την πίεση που ασκείται στους νέους στην αποστολή και λήψη sexts και στις πιθανές συνέπειες που δύναται να προκύψουν από το sexting. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και στους τρόπους αναζήτησης βοήθειας και υποστήριξης. Η αναγκαιότητα, η χρησιμότητα και η επιτυχία αυτών των βιωματικών εργαστηρίων φάνηκε και από τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών της χώρας μας.

Τα εργαστήρια διοργανώνονται από το Συμβούλιο Φωνή και το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (ΥΕΨ) του Υπουργείου Παιδείας, με την υποστήριξη του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου – CyberSafety.


© Copyright 2024, Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, All Rights Reserved
Design & Development by Digital Forensic Lab | Hosting by Network Solutions LTD