Δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των πιο σημαντικών δεδομένων σας

Διασφαλίστε τα πιο σημαντικά δεδομένα σας, όπως τις φωτογραφίες και τα βασικά σας έγγραφα, υποστηρίζοντάς τα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε ένα σύστημα αποθήκευσης Cloud.

Εάν η συσκευή σας έχει μολυνθεί από ιό, κακόβουλο λογισμικό (κακόβουλο λογισμικό) ή έχει πρόσβαση από κάποιον κυβερνοχώρο, τα δεδομένα σας ενδέχεται να καταστραφούν, να διαγραφούν ή να κρατηθούν για λύτρα από το ransomware που σας εμποδίζει να έχετε πρόσβαση σε αυτά. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας σημαίνει ότι έχετε ένα άλλο αντίγραφο, το οποίο μπορείτε να έχετε πάντα και ανα πάσα στιγμή πρόσβαση.

Βεβαιωθείτε ότι ο εξωτερικός σκληρός δίσκος που χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας δεν είναι μόνιμα συνδεδεμένος στη συσκευή που δημιουργείτε αντίγραφο ασφαλείας είτε φυσικά είτε μέσω τοπικής σύνδεσης δικτύου.

Τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στο σύννεφο

Μια υπηρεσία σύννεφο είναι χρήσιμη επειδή αποθηκεύετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας αλλού, που φιλοξενείται από κάποιον άλλο στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι εάν η συσκευή σας κλαπεί / καταστραφεί / έχετε πυρκαγιά ή υποφέρετε από επίθεση ransomware, τα δεδομένα σας δεν χάνονται.

Μπορεί να έχετε ακούσει για μερικές από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο υψηλού προφίλ σχετικά με την αποθήκευση σύννεφων, όπως οι κλασσικές φωτογραφίες από τις προσωπικότητες. Αυτά δεν πρέπει να σας βγάλουν από τη χρήση μιας υπηρεσίας σύννεφο, επειδή όταν προστατεύονται από έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (όπου είναι διαθέσιμος), μπορούν να είναι ένας πολύ βολικός και ασφαλής τρόπος αποθήκευσης δεδομένων που σας ενδιαφέρουν.

Οι περισσότερες συσκευές περιλαμβάνουν τώρα μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε σύννεφο, με ένα ορισμένο ποσό ελεύθερου χώρου και αποτελούν μια λογική επιλογή για τους περισσότερους χρήστες. Τα προϊόντα τρίτου μέρους ενδέχεται να σας προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες όπως περισσότερος αποθηκευτικός χώρος ή καλύτερη χρηστικότητα σε πολλές συσκευές, τις οποίες θα πρέπει να λάβετε υπόψη σε σχέση με τις ανάγκες σας.

Ακολουθούν οδηγίες για τη ρύθμιση του χώρου αποθήκευσης σύννεφων σε συσκευές Apple (iPhone, iPad και iPod Touch, Mac), Google (Android) και Microsoft (Windows 10).