Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) συνιστάται στους λογαριασμούς για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή.

Γιατί το θέλουμε αυτό; Επειδή το 2FA είναι το μοναδικό καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ασφάλεια των σημαντικών λογαριασμών σας.

Όσο καλοί είναι οι κωδικοί σας, μπορούν να παρέχουν τόσο μεγάλη προστασία. Θα μπορούσαν να κλαπούν από τον παροχέα υπηρεσιών σας ή από το τηλέφωνο, το tablet ή το laptop σας. Ή θα μπορούσατε να ξεγελάσετε για να τους αποκαλύψετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε περισσότεροι άνθρωποι να χρησιμοποιούν το 2FA, τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι.

Οι λογαριασμοί που έχουν ρυθμιστεί για χρήση του 2FA θα απαιτήσουν επιπλέον έλεγχο, οπότε ακόμα και αν ένας εγκληματίας γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας. Αυτό είναι καθησυχαστικό αν υποψιάζεστε ότι μερικοί από τους κωδικούς σας δεν είναι τόσο ισχυροί όσο θα μπορούσαν να είναι, ή έχετε ξαναχρησιμοποιήσει τους σε διαφορετικούς λογαριασμούς, ή ανησυχείτε ότι (όπως οποιοσδήποτε) μπορεί μία μέρα να πέσει για ένα email απάτης που αποκαλύπτει τον κωδικό σας σε έναν εγκληματία.

Όταν ρυθμίζετε το 2FA, η υπηρεσία θα σας ζητήσει να δώσετε ένα «δεύτερο παράγοντα», κάτι που εσείς (και μόνο εσείς) έχετε πρόσβαση. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας κώδικας που σας έστειλε με μήνυμα κειμένου ή που δημιουργήθηκε από μια εφαρμογή. Μερικοί τύποι 2FA προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από τους άλλους (επειδή ο δεύτερος παράγοντας είναι πιο δύσκολο να κλαπεί), αλλά καθώς κάθε 2FA είναι καλύτερο από κανένα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε 2FA όπου μπορείτε. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ρυθμιστεί για κάθε λογαριασμό και αξίζει τον κόπο για την πρόσθετη προστασία που σας παρέχει.