Ισχυροί και ξεχωριστοί κωδικοί πρόσβασης

Προστατέψτε το email σας χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό και ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλούς προσωπικούς λογαριασμούς σας, αφήνοντάς σας ευάλωτους στην κλοπή ταυτότητας.

Προστατέψτε το email σας χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό, ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλούς από τους προσωπικούς λογαριασμούς σας και να βρουν σημαντικές προσωπικές πληροφορίες, όπως τραπεζικά σας στοιχεία, διεύθυνση ή ημερομηνία γέννησης.

Έχοντας έναν ισχυρό, ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης για το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο σημαίνει ότι εάν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κλέψουν τον κωδικό πρόσβασης για έναν από τους λιγότερο σημαντικούς λογαριασμούς σας, δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιήστε τρεις τυχαίες λέξεις για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό και αξέχαστο κωδικό πρόσβασης είναι να χρησιμοποιήσετε τρεις τυχαίες λέξεις. Οι αριθμοί και τα σύμβολα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί, για παράδειγμα 3redhousemonkeys27!

Να είστε δημιουργικοί και να χρησιμοποιείτε λέξεις που σας αξίζουν, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να μαντέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Οι λογαριασμοί των κοινωνικών μέσων σας μπορούν να δώσουν στοιχεία ζωτικής σημασίας για τον εαυτό σας, οπότε μην χρησιμοποιείτε λέξεις όπως το όνομα του παιδιού σας ή την αγαπημένη ομάδα αθλημάτων που είναι εύκολο να μαντέψουν οι άνθρωποι.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι πολύ έξυπνοι και γνωρίζουν πολλές από τις απλές υποκαταστάσεις που χρησιμοποιούμε όπως το 'Pa55word!' Το οποίο χρησιμοποιεί σύμβολα για την αντικατάσταση των γραμμάτων.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τα παρακάτω προσωπικά στοιχεία για τον κωδικό πρόσβασής σας:

  • Το όνομα του τρέχοντος συνεργάτη
  • Το όνομα του παιδιού
  • Άλλο όνομα της οικογένειας
  • Το όνομα του κατοικίδιου
  • Τόπος γέννησης
  • Αγαπημένες διακοπές
  • Κάτι που σχετίζεται με την αγαπημένη σας αθλητική ομάδα