Σύλληψη 26χρονου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 26 ετών, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, να διερευνά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που λήφθηκε από τη Europol, που ανέφερε ότι κάτοχος λογαριασμού σε διαδικτυακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε στο διαδίκτυο, αρχεία που περιείχαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Από τις εξετάσεις του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι χρήστης του συγκεκριμένου λογαριασμού είναι ο 26χρονος ύποπτος. Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτός συνελήφθη λίγο πριν τις 4.30 σήμερα το απόγευμα.

Μετά τη σύλληψη του υπόπτου, διενεργήθηκε έρευνα στην κατοικία του, όπου εντοπίστηκαν και κατακρατήθηκαν ως τεκμήρια, για να τύχουν δικανικών εξετάσεων, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, από τους οποίους ο ένας φορητός. Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, που επίσης κατακρατήθηκε για να τύχει δικανικών εξετάσεων.