Αυξημένες καταγγελίες που αφορούν την άγρα ανηλίκων στο διαδίκτυο

Aντιμετώπιση φαινομένου διαδικτυακού εκφοβισμού

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κάνει έκκληση προς τους γονείς, όπως έχουν τα παιδιά τους υπό επιτήρηση ως προς την χρήση του διαδικτύου.

Η έκκληση γίνεται λόγω αυξημένων καταγγελιών/αναφορών προς την Αστυνομία σχετικά με την αποστολή άσεμνου υλικού προς τα παιδιά ή σχετικά με παρενοχλήσεις των παιδιών μέσω διαδικτύου με σκοπό την άγρα ανηλίκων για σεξουαλικούς σκοπούς.

Τονίζεται, ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι δράστες προσαρμόζουν τις μεθόδους προσέγγισης τους και μέσω της ανωνυμίας που προσφέρει πολλές φορές το διαδίκτυο, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τα παιδιά.

Είναι πολύ σημαντικό όπως γίνεται έγκαιρα επικοινωνία με τις αρχές, για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων ώστε και η Αστυνομία να βοηθήσει τα ανήλικα θύματα με αποτελεσματικότητα.

Για περισσότερες συμβουλές για αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, μπορείτε να επισκεφθείτε την ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα μας σχετικά με το Κυβερνοέγκλημα και ειδικά τον Σεξουαλικό Εκβιασμό, καθώς επίσης συμβουλές ειδικά για τις περιπτώσεις που αφορούν άγρα ανηλίκων για σεξουαλικούς σκοπούς.

Τονίζεται ότι κύριο μέλημα μας είναι η εμπιστευτικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες ή για σκοπούς αναφοράς καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου όπως επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υποδιεύθυνσής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.cy όπως και για σκοπούς καταγγελίας/ αναφοράς.