Απάτη με μηνύματα από την υπηρεσία “TAXISnet”

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες από πολίτες σχετικά με γραπτά μηνύματα SMS που λαμβάνει στα κινητό με υποτιθέμενο αποστολέα την υπηρεσία “TAXISnet”.

Σύμφωνα με το λεκτικό στα εν λόγω μηνύματα, η υπηρεσία “TAXISnet” ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει λάβει επιστροφή χρημάτων από την φορολογία και στη συνέχεια τον καλεί να εισέλθει σε άγνωστη σελίδα, άλλη από αυτή του επίσημου Τμήματος Φορολογίας (π.χ. https:/t.ly/CYA9).

Σχετική είναι και η επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας η οποία καλεί το κοινό να αγνοήσει τέτοιου είδους μηνύματα. Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι η οποιαδήποτε αλληλογραφία σταλεί από το Τμήμα Φορολογίας, πραγματοποιείται ΜΟΝΟ μέσω ηλεκτρονικών διευθύνσεων οι οποίες καταλήγουν σε: @tax.mof.gov.cy.

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα που λαμβάνει και σε καμία περίπτωση να μην εισέρχεται σε ιστοσελίδες οι οποίες δεν αφορούν την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού από τον οποίο προέρχονται τέτοια μηνύματα.

Το κοινό μπορεί επίσης να επικοινωνεί με τον Κλάδο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικώς στο τηλ. 22808200 ή μέσω της ιστοσελίδας cyberalert.cy.