Διαγωνισμός – απάτη!

Διαγωνισμός – απάτη! Ο ψευδής διαγωνισμός για δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από Εasyjet και Aegean

ΠΡΟΣΟΧΗ! Oι επιτήδειοι “ψαρέψουν” τα προσωπικά στοιχεία από τα ανυποψίαστα θύματα!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Oι επιτήδειοι “ψαρέψουν” τα προσωπικά στοιχεία από τα ανυποψίαστα θύματα!

Πέρυσι ήταν η χρονιά των σούπερ μάρκετ. Όλοι κέρδιζαν σε διαγωνισμούς – απάτες που φέρονταν να είχαν δημιουργήσει αλυσίδες όπως Carrefour, Σκλαβενίτης κλπ. Προϋπόθεση για να κερδίσεις την δωροεπιταγή ήταν να δώσεις το email σου καθώς και να κοινοποιήσεις το μήνυμα στους φίλους σου στο facebook ώστε οι επιτήδειοι να “ψαρέψουν” τα στοιχεία από περισσότερα ανυποψίαστα θύματα. Αντίστοιχος διαγωνισμός – απάτη είχε “τρέξει” με την χρήση των σημάτων της εταιρείας καλλυντικών MAC και δόλωμα δώρο δωροεπιταγή για προϊόντα της εταιρείας.

Φέτος όλα δείχνουν ότι ο ιός μεταδίδεται με δόλωμα αεροπορικά εισιτήρια. Η αρχή έγινε με διαγωνισμό που φέρονταν να είχε δημιουργηθεί από την easyjet, για να υπάρξουν μετά απολογητικά μηνύματα στο facebook από αυτούς που την είχαν πατήσει.

Πρόσφατα ένας ψεύτικος διαγωνισμός τρέχει κάνοντας χρήση του ονόματος και των σημάτων της Aegean Airlines. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η Aegean δεν έχει καμία σχέση με το διαγωνισμό – απάτη.

Είναι μάλιστα τέτοια η προχειρότητα του “διαγωνισμού” με τα εισιτήρια της Aegean καθώς όλα δείχνουν ότι οι εμπνευστές του έχουν χρησιμοποιήσει Google Translate για να τον συντάξουν μίας και η διατύπωση σε αρκετές περιπτώσεις είναι λανθασμένη.

Η Aegean προχώρησε μάλιστα σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στο διαδίκτυο ψευδής και παραπλανητικός διαγωνισμός ισχυριζόμενος ότι η Aegean Airlines δήθεν δίνει δώρο εισιτήρια. Ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται χωρίς κανενός είδους έγκριση ή σχετική εξουσιοδότηση ή οποιαδήποτε άδεια παρεχόμενη από την εταιρεία μας Aegean Airlines S.A. Επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας για οποιαδήποτε ζημία η εταιρεία μας ή οποιοσδήποτε τρίτος τυχόν υποστεί εξαιτίας αυτής της παραπλανητικής ενέργειας, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να σταματήσει η παράνομη και παραπλανητική αυτή ενέργεια. Σας εφιστούμε την προσοχή να μην πατήσετε οποιοδήποτε σύνδεσμο σας προτείνουν ή να μοιραστείτε το συγκεκριμένο σύνδεσμο με φίλους σας».