Συντονισμένη επιχείρηση έρευνας από Αστυνομία, Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και Τμήμα Τελωνείων σε υποστατικά στη Λάρνακα

Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, απαγορευμένων φαρμακευτικών προϊόντων και αδασμολόγητων προϊόντων καπνού

Συντονισμένη επιχείρηση έρευνας σε υποστατικά στη Λάρνακα, πραγματοποίησαν χθες μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Τελωνείων, που προχώρησαν στην κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, απαγορευμένων φαρμακευτικών προϊόντων, και αδασμολόγητων προϊόντων καπνού.

Σε ένα από τα υποστατικά ανευρέθηκαν 23 χάπια, που πιστεύεται ότι περιέχουν ναρκωτικές ουσίες και παραλήφθηκαν από το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα, για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ σε δεύτερο υποστατικό ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 395 χάπια και οκτώ κρέμες φαρμάκων, που όπως διαπιστώθηκε από λειτουργούς των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας στην κυπριακή αγορά.

Στο ίδιο υποστατικό ανευρέθηκαν επίσης, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού ναργιλέ, βάρους δύο κιλών και 750 γραμμαρίων, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους ενός κιλού και 800 γραμμαρίων, καθώς και αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων, που κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων Λάρνακας.

Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους ενός κιλού και 269 γραμμαρίων, ανευρέθηκε και σε τρίτο υποστατικό, όπου επίσης ανευρέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού ναργιλέ, βάρους 150 γραμμαρίων. Τα αδασμολόγητα προϊόντα καπνού επίσης κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων Λάρνακας.

Η συντονισμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής και διήρκησε μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι. Σε αυτήν έλαβαν μέρος μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, μεταξύ των οποίων και του ΟΠΕ Λάρνακας, και μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας.