Συνελήφθη 23χρονος σχετικά με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 23χρονος κάτοικος Λάρνακας, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία, που έφθασε στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Europol. Σύμφωνα με την πληροφορία, κάτοχος διαδικτυακού χώρου αποθήκευσης δεδομένων, ανέβασε και αποθήκευσε στο λογαριασμό του αριθμό αρχείων βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Από τις εξετάσεις που διεξήγαγαν τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 23χρονου κατοίκου Λάρνακας. 

Το πρωί χθες, ο 23χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος. Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε για να τύχει δικανικών εξετάσεων. Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν για να σταλούν για εξετάσεις τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μια ηλεκτρονική ταμπλέτα (tablet) και δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (USB).

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.