Σύλληψη 25χρονου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Υπόθεση απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, και απόκτησης, κατοχής, και διανομής παιδικής πορνογραφίας, διερευνά η Αστυνομία, μέλη της οποίας προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη άντρα ηλικίας 25 ετών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που έλαβε η Αστυνομία από την Europol, σύμφωνα με την οποία χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής, ανέβασε μέσω του λογαριασμού του στη συγκεκριμένη εφαρμογή, αριθμό αρχείων βίντεο, που περιέχουν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 25χρονου υπόπτου. Λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα, ο 25χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Κατά τη διάρκεια έρευνας, που ακολούθησε, στην κατοικία του 25χρονου, όσο και στην κατοικία οικείων του προσώπων, όπου αυτός είχε εντοπιστεί και συλληφθεί από τα μέλη της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν και κατακρατήθηκαν ως τεκμήρια, για να τύχουν δικανικών εξετάσεων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.