Προσοχή στην χρήση του Διαδικτύου από Παιδιά

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενόψει της νέας κατάστασης λόγω περιορισμού των παιδιών στις οικίες τους, θα ήθελε να κάνει εκ νέου παράκληση προς τους γονείς όπως έχουν τα παιδιά τους υπό επιτήρηση ως προς την χρήση του διαδικτύου.

Η παράκληση γίνεται λόγω του ότι υπάρχουν αυξημένες καταγγελίες/ αναφορές προς το Γραφείο σχετικά με την αποστολή άσεμνου υλικού προς τα παιδιά ή σχετικά με παρενοχλήσεις των παιδιών μέσω διαδικτύου.

Τονίζεται ότι ειδικά αυτή την περίοδο που τα παιδιά είναι περιορισμένα με την κυρίως ασχολία τους το διαδίκτυο, οι επιτήδειοι και οι δράστες προσαρμόζουν τις μεθόδους προσέγγισης τους και μέσω της ανωνυμίας που προσφέρει πολλές φορές το διαδίκτυο, προσπαθούν να παραπλανήσουν τα παιδιά.

Παρακαλείται επίσης το κοινό να είναι προσεκτικό στην χρήση του διαδικτύου την τρέχουσα περίοδο, καθώς παρατηρείται μια γενικότερη αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά και πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο ψευδών ειδήσεων από διάφορους χρήστες σχετικά με την επιδημία Κορωνοΐου.

Περισσότερες πληροφορίες ή για σκοπούς αναφοράς καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου όπως επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.cy.