ΠΡΟΣΟΧΗ - Eξαρση είδους Διαδικτυακής Απάτης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – Email και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο είδος απάτης να είναι σε έξαρση.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα και προσποιούνται ότι αποστέλλονται από συγκεκριμένο Τραπεζικό ίδρυμα της Κύπρου. Στο μήνυμα καλούν τους πελάτες της τράπεζας να ακολουθήσουν συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύνδεσμο για ολοκλήρωση της διαδικασίας επαλήθευσης. Οι δράστες χρησιμοποιούν και τα λογότυπα τράπεζας ή άλλα στοιχεία του οργανισμού για να γίνουν πιο πιστευτοί.

Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα που λαμβάνει. Προτού να προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, είναι προτιμότερο να επικοινωνούν με την ίδια την τράπεζα τους για αναφορά και οδηγίες. 

Το κοινό μπορεί επίσης να επικοινωνεί με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικώς μέσω της ιστοσελίδας cyberalert.cy για ενημέρωση. Σε περίπτωση όπου υπάρχει απώλεια χρημάτων, το κοινό να προβαίνει σε παράπονο στην ίδια την τράπεζα και στα ΤΑΕ Επαρχιών.