Προσοχή! Απάτη μέσω μηνυμάτων WhatsApp για 6-ψήφιο κωδικό ενεργοποίησης

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη μέσω μηνυμάτων που αποστέλλονται από την πλατφόρμα επικοινωνίας με την ονομασία WhatsApp.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολίτες λαμβάνουν παραπλανητικό μήνυμα μέσω της εν λόγω εφαρμογής από επαφές που έχουν καταχωρημένες στην πλατφόρμα πληροφορώντας τους ότι, ως εκ λάθους τους έχουν αποστείλει τον 6-φήψιο κωδικό ενεργοποίησης του λογαριασμού τους στο WhatsApp, ζητώντας τους παράλληλα να τους προωθήσουν τον εν λόγω κωδικό.

Στη συνέχεια, αφού το θύμα ξεγελαστεί ότι το μήνυμα προέρχεται από αναγνωρισμένη επαφή του, προβαίνει στην προώθηση του εν λόγω κωδικού, με αποτέλεσμα στο τέλος να απωλέσει την κυριότητα του λογαριασμού του.

Το κοινό για ακόμα μια φορά καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα που λαμβάνει και σε καμία περίπτωση να μην προβαίνει στην προώθηση οποιουδήποτε κωδικού ενεργοποίησης ή πρόσβασης του λογαριασμού του, ανεξαρτήτως της προέλευσης του.

Το κοινό μπορεί επίσης να επικοινωνεί με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικώς στο τηλ. 22808200 ή μέσω της ιστοσελίδας cyberalert.cy.