Ποινή φυλάκισης 5 χρόνων σε 41χρονο για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Σε πενταετή ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε σήμερα 41χρονος, για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Την υπόθεση είχε διερευνήσει η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αρχηγείου Αστυνομίας.

Ο 41χρονος συνελήφθη από μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 31 Μαΐου, 2020, όταν μετά από έρευνα που έγινε στην κατοικία του, εντοπίστηκαν στην κατοχή του ηλεκτρονικά αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η έρευνα διεξήχθη μετά από εξετάσεις που έγιναν από την Υποδιεύθυνση, κατά τις οποίες εγέρθηκαν υποψίες ότι, ο 41χρονος αποκτούσε πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Από την κατοικία του 41χρονου είχαν παραληφθεί κατά την έρευνα ως τεκμήρια, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τύπου ταμπλέτας, ένα κινητό τηλέφωνο και οκτώ σκληροί δίσκοι φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων.

Τα τεκμήρια έτυχαν δικανικής εξέτασης από μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε αυτά εντοπίστηκαν πέραν των 20 χιλιάδων ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ενώ ο κατηγορούμενος σύμφωνα με οδηγίες του Δικαστηρίου, τέθηκε υπό κράτηση ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, για σκοπούς εκδίκασης της υπόθεσης.

Αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 41χρονο κατηγορούμενο για τα αδικήματα της απόκτησης πρόσβασης και απόκτησης και κατοχής παιδικής πορνογραφίας, επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης διάρκειας πέντε χρόνων.

Σύλληψη 40χρονου για διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας