Πενθήμερη κράτηση 23χρονου σχετικά με διερευνόμενη υπόθεση απόκτηση/κατοχής – απόκτηση πρόσβασης – διανομής παιδικής πορνογραφίας

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου και του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφορίας που λήφθηκε από την Europol, διεξήγαγαν χθές βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα σε οικία 23χρονου.

Σύμφωνα με την πληροφορία, κάτοχος/χρήστης λογαριασμού σε διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης δεδομένων και αρχείων, είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του, δύο αρχεία εικόνας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οικία του 23χρονου εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός υπολογιστής, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.

Από προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε, σε ένα κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκαν τρία αρχεία εικόνας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, με αποτέλεσμα ο 23χρονος να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Σήμερα, ο 23χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησής του.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.