Παγκύπρια επιχείρηση Αστυνομίας για πάταξη της κυβείας

Ανακρίσεις διεξάγονται εναντίον 83 συνολικά προσώπων, που κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινών αστυνομικών επιχειρήσεων έρευνας σε υποστατικά σε όλες τις επαρχίες, εντοπίστηκαν να επιδίδονται σε κυβεία και συγκεκριμένα να μετέχουν σε Poker Texas Hold’Em. Από τα υποστατικά κατακρατήθηκαν ως τεκμήρια αριθμός τραπουλόχαρτων και φισιών, χρηματικά ποσά, καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η επιχείρηση διεξήχθη γύρω στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, σε τέσσερα υποστατικά, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, και Αμμόχωστο, με δικαστικά εντάλματα έρευνας, ενώ έλεγχος διεξήχθη και σε πέμπτο υποστατικό στη Λάρνακα.

Σε αυτή μετείχαν μέλη των επαρχιακών Τμημάτων Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων – TAE, και μέλη των επαρχιακών Ουλαμών Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ, μέλη της ΜΜΑΔ, καθώς και μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων και του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συμμετείχαν επίσης λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για έλεγχο μεταξύ άλλων και της αδήλωτης εργασίας.