Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργίας Αντιγράφων Ασφαλείας

Η 31η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Backup: η ημέρα για την πρόληψη της απώλειας δεδομένων!

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Δημιουργίας Αντιγράφων Ασφαλείας (Backups) , η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά την σημασία και τον ρόλο των τακτικών αντιγράφων ασφαλείας.

Αυτή η ανεξάρτητη πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα αντίγραφα ασφαλείας και τη διατήρηση δεδομένων ξεκίνησε - όπως τα περισσότερα καλά πράγματα στο διαδίκτυο - στο reddit από μερικούς ενδιαφερόμενους χρήστες.

Ως επίσημη μέρα για την δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας ορίστηκε η 31 Μαρτίου, αφού η αρχική ιδέα για το ραντεβού της 31ης Μαρτίου ήταν μια χιουμοριστική αναφορά στην Πρωταπριλιά.

Δεν είναι μόνο μια ημέρα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των προσωπικών σας δεδομένων, αλλά είναι επίσης μια μέρα για να μιλήσουμε για το τεράστιο έργο της διατήρησης της ολοένα και πιο ψηφιακής κληρονομιάς και των πολιτιστικών μας έργων για τις μελλοντικές γενιές.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να προσεγγίσουμε αυτούς που δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ αντίγραφα ασφαλείας στη ζωή τους και μπορεί να μην γνωρίζουν καν τι είναι το αντίγραφο ασφαλείας!

Ωστόσο, θέλουμε επίσης να πούμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι κάθε μέρα! Ένα καλό σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα είναι συνεχές και θα περιλαμβάνει πολλαπλά επίπεδα όχι μόνο για την ανάκτηση των δεδομένων σας αλλά και για βήματα για τη διατήρηση δεδομένων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BACKUP;

Ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι ένα αντίγραφο όλων των σημαντικών αρχείων σας — για παράδειγμα, των οικογενειακών σας φωτογραφιών, των οικιακών βίντεο, των εγγράφων και των email. Αντί να τα αποθηκεύετε όλα σε ένα μέρος (όπως ο υπολογιστής ή το smartphone σας), κρατάτε ένα αντίγραφο των πάντων κάπου ασφαλές.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ BACKUP;

Η απώλεια των αρχείων σας είναι πολύ πιο συνηθισμένη από όσο νομίζετε.

Ένα μικρό ατύχημα ή αποτυχία θα μπορούσε να καταστρέψει όλα τα σημαντικά πράγματα που σας ενδιαφέρουν.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ:

  • Το 21% των ανθρώπων δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ αντίγραφα ασφαλείας
  • 113 τηλέφωνα χάνονται ή κλέβονται κάθε λεπτό
  • Το 29% των περιπτώσεων απώλειας δεδομένων προκαλείται από ατύχημα
  • Το 30% όλων των υπολογιστών έχουν ήδη μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό

ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΟΥ;

Είμαστε ήδη σε καλό δρόμο, αλλά τώρα είναι καιρός να αναλάβουμε δράση. Ξεκινήστε σήμερα με μία από τις παρακάτω λύσεις για την καλύτερη προστασία των δεδομένων σας!

  • Online υπηρεσίας αποθήκευσης αρχείων
  • Εξωτερική μονάδα αποθήκευσης
  • Αποθήκευση σε αντίγραφων σε άλλο υπολογιστή
  • Δημιουργία αντίγραφου του κινητού σας
  • Δημιουργία αντίγραφου σε NAS