Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας διερευνά το Γ.Κ.Η.Ε.

Στη σύλληψη 42χρονου κατοίκου Λευκωσίας, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, σεξουαλικής εκμετάλλευση παιδιού, άγρας παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς, απόκτησης ή κατοχής παιδικής πορνογραφίας και απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία. 

Η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία, από πατέρα 13χρονου, σύμφωνα με τον οποίο ο γιος του απέστειλε μέσω διαδικτύου, σε άγνωστο άνδρα φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία ο 13χρονος εμφανίζεται γυμνός. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, ο 13χρονος τους τελευταίους μήνες, συνομιλούσε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τον εν λόγω άνδρα, ο οποίος του είχε συστηθεί ως φωτογράφος και του ζήτησε όπως του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. 

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο εν λόγω άνδρας συνομιλούσε μέσω διαδικτύου και με 14χρονο, από τον οποίο επίσης ζήτησε και έλαβε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. 

Από τις εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 42χρονου κατοίκου Λευκωσίας, στη βάση της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης. 

Το απόγευμα χθες, ο 42χρονος συνελήφθη δυνάμει του δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε για να τύχει δικανικής εξέτασης. 

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 42χρονου, όπου εντοπίστηκαν και  κατασχέθηκαν για να τύχουν εξετάσεων ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, μία συσκευή αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (USB) και τρεις κάρτες μνήμης.

Ο 42χρονος παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου διαταχθηκε η οκταημερη προσωποκράτηση του. 

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.