Κατάσχεση 4,000 απομιμήσεων ειδών ένδυσης, τσαντών και άλλων προϊόντων

Κυνηγετικό όπλο που εντοπίστηκε σε κατάστημα διαπιστώθηκε ότι ανήκει στους ιδιοκτήτες του καταστήματος

Πέραν των 4,000 ειδών ένδυσης, τσαντών, γυαλιών ηλίου και ρολογιών, που πιστεύεται ότι είναι απομιμήσεις ειδών διαφόρων εμπορικών επωνυμιών, κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση έρευνας σε καταστήματα στην επαρχία Αμμοχώστου.

Από κατάστημα ειδών ένδυσης στην Αγία Νάπα, κατασχέθηκαν 1,127 απομιμήσεις ειδών ένδυσης, τσαντών, ζωνών και καπέλων, ενώ από κατάστημα αναμνηστικών, επίσης στην Αγία Νάπα, κατασχέθηκαν 1,789 απομιμήσεις ειδών ένδυσης, τσαντών, ζωνών και καπέλων. Σε άλλο ένα κατάστημα αναμνηστικών, στον Πρωταρά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1,294 απομιμήσεις ειδών ένδυσης, ρολογιών, τσαντών, γυαλιών ηλίου και καπέλων.

Έρευνα διεξήχθη και σε τέταρτο κατάστημα, γενικών ειδών διατροφής και ποτών, στην Αγία Νάπα, όπου δεν ανευρέθηκαν οποιαδήποτε παράνομα προϊόντα, ωστόσο τα μέλη της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείου εντόπισαν δίκαννο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο, αποσυναρμολογημένο και σε θήκη, στο δάπεδο πίσω από το ταμείο. Το κυνηγετικό όπλο παραλήφθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου διαπιστώθηκε ότι το όπλο ανήκει στην οικογένεια ιδιοκτητών του καταστήματος.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας διερευνά την υπόθεση μη ασφαλούς φύλαξης του όπλου και τη μεταφορά του στο κατάστημα.

Η σημερινή επιχείρηση έρευνας πραγματοποιήθηκε από τον Κλάδο Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων Λάρνακας-Αμμοχώστου, μετά από πληροφορίες που είχαν ληφθεί για την πώληση απομιμήσεων και αδασμολόγητων προϊόντων.