Ενημερωτική εκστρατεία ΑΣΠIS II: Οι εγκληματίες ψάχνουν θύματα, μη γίνεις το επόμενο

Κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη παραχώρησαν σήμερα, ο Επίτροπος Επικοινωνιών κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας Κύπρου κ. Δημήτρης Δημητρίου και ο Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου κ. Μιχάλης Καμμάς για την ενημερωτική εκστρατεία ΑΣΠIS II, η οποία ξεκινάει αύριο.

Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, η Αστυνομία Κύπρου (Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου ενώνουν ξανά δυνάμεις, τεχνογνωσία και εμπειρίες σε μια κοινή εκστρατεία ενημέρωσης, με στόχο τη δημιουργία ασπίδας προστασίας έναντι των όσων χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές μεθόδους με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών ή και οργανισμών.

Η εκστρατεία με το όνομα ΑΣΠIS ΙΙ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ και INFORMATION SECURITY), στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών για τις συνήθεις πρακτικές που εφαρμόζουν επιτήδειοι, προκειμένου να επιτύχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή να τους εμπλέξουν σε ψεύτικες διαδικασίες με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών. 

Η ενημέρωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στις ομάδες εκείνες, οι οποίες αποτελούν συχνότερους και ευκολότερους στόχους.  

Η εκστρατεία θα αποτελείται από τέσσερα τηλεοπτικά φιλμάκια και τέσσερα ραδιοφωνικά.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και η ηλεκτρονική επικοινωνία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας της πλειοψηφίας των πολιτών και η προστασία τους έναντι αυτών που επιβουλεύονται την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών και επικοινωνιών, είναι εξαιρετικής σημασίας.

Όλοι μαζί, μπορούμε να προστατεύσουμε τις συναλλαγές μας, την ιδιωτική μας επικοινωνία, τα προσωπικά μας δεδομένα και την περιουσία μας.

Οι εγκληματίες ψάχνουν θύματα, μη γίνεις το επόμενο.