Διαδικτυακή απάτη υποκλοπής λογαριασμών

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες από πολίτες, σχετικά με διαδικτυακή απάτη υποκλοπής λογαριασμών σε εφαρμογές επικοινωνίας. Το συγκεκριμένο είδος απάτης φαίνεται να είναι σε έξαρση.

Συγκεκριμένα επιτήδειοι αποστέλλουν παραπλανητικά μηνύματα με απώτερο σκοπό να λάβουν κωδικούς επιβεβαίωσης και να παραβιάσουν εφαρμογές επικοινωνίας. Αφού θέσουν υπό τον έλεγχο τους ένα λογαριασμό, τον χρησιμοποιούν με σκοπό να ξεγελάσουν άτομα που βρίσκονται στις επαφές του ώστε να λάβουν και για αυτούς τον κωδικό επιβεβαίωσης.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους μηνύματα και σε καμία περίπτωση να αποστέλλει οποιοδήποτε κωδικό σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Οι παραλήπτες, εάν βρίσκονται σε αμφιβολία, να επαληθεύουν την προέλευση οποιουδήποτε μηνύματος θεωρούν ύποπτο. Προτρέπεται το κοινό να προβαίνει σε μεγιστοποίηση της ασφάλειας των  ηλεκτρονικών του λογαριασμών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, καταγγελία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικώς στο τηλ. 22808200 ή μέσω της ιστοσελίδας cyberalert.cy